Wat is figuratieve kunst?

Kunst wordt er bij sommige mensen van jongs af aan met de paplepel ingegoten, terwijl anderen kunst pas op latere leeftijd ontdekken. Hoe dan ook: kunst is er voor iedereen. Zelfs mensen die weinig met kunst denken te hebben, kunnen plotseling geraakt worden door een mooi kunstwerk. De verschillende kunstvormen zijn niet voor iedereen gesneden koek. Wanneer je je aan het oriënteren bent op een mooi stuk kunst is het handig om wat meer te weten over de belangrijkste kunstvormen. Daarom gaan we in op de eigenschappen van figuratieve kunst.

Figuratieve kunst valt het best te omschrijven als kunst waarin iets te herkennen valt. Denk hierbij aan een persoon, landschap of gebouw. Het afgebeelde object is realistisch en lijkt op iets dat echt bestaat, figuratieve kunst wordt daarom ook vaak realistische kunst genoemd.

We noemen figuratieve kunst ook wel realisme. Binnen de figuratieve kunst onderscheiden we vele stromingen. En deze zijn weer beïnvloed door de tijd waarin het kunstwerk is ontstaan. Belangrijkste onderwerpen van de figuratieve kunst zijn door de eeuwen heen stillevens, portretten en landschappen. Maar ook Veroverde Engelse schepen na de Vierdaagse Zeeslag – Willem van de Velde (II) of een De kegelaars – Jan Havicksz Steen vallen hieronder.

Figuratieve kunst vindt u bij Meester aan de Muur

Bij Meester aan de Muur vind je de mooiste figuratief kunst en designs in verschillende stijlen als wanddecoratie! Prachtige wanddecoraties gemaakt door fotografen uit de hele wereld die aansluiten op de laatste interieurtrends – altijd betaalbare prijzen voor TOP kwaliteit. Wij weten welk gevoel wanddecoratie in huis brengt. Met wanddecoratie creëer je op een simpele manier een gevoel en een stijl die bij je past!

Materialen

Bij Meesteraandemuur heb je de keuze uit diverse materialen voor jou pronkstuk. Breng jou kamer, slaapkamer of keuken tot leven met iets moois aan de muur.  Sfeervolle prints op een zelfgekozen materiaal. Al onze wanddecoraties zijn voorzien van een ophangplaat, wilt u een luxe bevestiging… dat kan ook.

Klik op de link voor een uitgebreide beschrijving van onze gebruikte materialen