Wat is schilderkunst?

Schilderkunst is een soort beeldende kunst. Het zijn alle kunsttechnieken waarbij kleuren op een ondergrond aangebracht worden om een beeld te creëren. Afhankelijk van de achtergrond die wordt gebruikt voor de schilderkunst krijgt men verschillende resultaten. Zo heb je bijvoorbeeld muur-, glas- en mozaïk schilderkunst. Elke ondergrond geeft weer een ander resultaat.

Je hebt verschillende soorten schilderkunst. Enkele voorbeelden zijn landschap, portret, abstract, stadsgezicht en historiestuk. Voor het schilderen worden verschillende soorten verf gebruikt. De bekendste verfsoorten zijn aquarel, tempera, olieverf en acrylverf.

Schilderkunst bestaat uit componenten tekening en kleur. De tekeneningen legt de contouren van het uitgebeelde vast. De kleur moet de voorstellingswereld van de artiest in concrete vorm brengen en blaast het schilderij leven in.

Waarom schilderkunst kopen?

Er zijn verschillende redenen om schilderkunst aan te schaffen. Zo kan het zijn dat je de kunstenaar of meerdere van zijn of haar schilderijen bewonderd. Ook zijn er veel mensen die kunst in huis nemen om een stuk historie en/of cultuur in huis te brengen. Daarnaast is het een manier om je uit te drukken, anders dan je dit met woorden en cijfers doet. Schilderkunst voor in huis kan een weergave zijn van je karakter, je interesses en persoonlijkheid.